Hvem skater og hvor skater de i dag?

grönSkateboarding er en sport som stadig har blitt utviklet, helt siden opprinnelsen til sporten, som sies å stamme helt tilbake til 1940 tallet. Sporten slo ordentlig an i USA i løpet av 50- og 60-tallet og spredte seg etter det utover hele verden. I dag så er skateboarding en sport som er kjent over hele verden og det blir stadig vekk arrangert skateboarding arrangementer og konkurranser.

Skateboarding som sport

Skateboarding er en populær sport den dag i dag og den er populær i mange ulike aldere. Det har blitt foretatt flere undersøkelser innen sport, og da blant annet skateboarding. En undersøkelse som ble foretatt i 2001 viste at det var flere unge under 18 som drev med skateboarding som sport, enn unge under 18 som drev med baseball som sport. Det var da så klart flere oppsatte sportslag innen baseball, men det var likevel flere unge som drev med skateboarding. På grunn av den store interessen rundt skateboarding, spesielt blant unge, så har det blitt mer og mer vanlig at det blir arrangert ulike ting innen skateboarding. Det er en fin måte å få unge i fysisk aktivitet, uten at det blir kjedelig for dem. skateboarding er også en flott måte å bli del av en sosial omgangskrets. Det er flere ungdomsklubber og ungdomsgrupper som arrangerer ulike ting innen skateboarding. Det kan for eksempel bli satt opp lag eller grupper som sammen skal drive med skateboarding.

Skateparker

Hvis man ser rundt om i verden så vil man også oppdage at det stadig blir bygget skateparker. Dette er parker som kan høre til et privateid bygg eller så kan det være offentlig bygg, slik at parken kan brukes av alle. Oppbyggingen av skateparker har blitt stadig mer vanlig over hele verden, og det kommer av at man stadig ser at interessen for skateboarding fortsatt er der. Det bidrar også til at det ikke blir så mye skateboarding på trafikkerte veier, slik at et så klart blir mer trygt. Skateparkene vil være i trygge omgivelser og gir de unge som skater mulighet til å utvikle seg innen den sporten de er interessert i. Det er også med på å skape godkjennelse for at skateboarding nå blir definert som en sport og det inviterer til at det er flere som kan få interesse for å prøve det ut.

I 2006 så ble det foretatt en undersøkelse for å finne ut av hvor mange skateparker det egentlig fantes over hele verden, og per da så var det over 2400 ulike skateparker. Disse blir godt brukt av både unge og eldre som driver med skateboarding og det er med på å skape gode miljøer rundt sporten. Skateparkene som er blitt bygget gir også rom for utvikling innen sporten, da det ofte er ulike deler i parken, slik at det passer både for nybegynnere og for de som har drevet med sporten en stund. skateboarding er helt klart en populær sport som blir drevet med både av unge og av de litt eldre.