Køkultur – Skaterne på sitt mest siviliserte

skatingDu hadde kanskje ikke trodd det, men innenfor skating råder det også etiketteregler. Man står i kø, viser respekt for hverandre og er tålmodige. Kanskje har til og med golferne noe å lære fra skatemiljøet?

Når du besøker en rail, bowl eller en miniramp, og må dele banen med flere skatere må man vise respekt for de andre som er tilstede. Det er ikke mange som var klar over det, men innad i skatemiljøet råder det strenge etiketteregler som blir fulgt til punkt og prikke. Få viser faktisk så stor respekt for hverandre som akkurat skatere.

En tålmodig gjeng

Du har kanskje lagt merke til det, da du passerte en skatepark eller kanskje utenfor rådhuset i Oslo, hvor mange skatere tidligere har holdt til. Mange står helt stille og ser på den som er ute i rampen for å gjøre et triks eller hvor trikset utføres. Dette er helt naturlig, for de som ser på står faktisk i kø og venter på sin tur til å gjøre sine triks. Det å latterliggjøre noen som feiler er strengt forbudt, for i dette miljøet støtter man hverandre, man viser tålmodighet. Dette selv om skaterne har fått et noe frynsete rykte, kanskje fordi de ikke går likt kledd som alle andre eller fordi aktiviteten deres ikke har vært like populær over alt. Sannheten er at dette er en flott gjeng som har en ting til felles, som er helt unik, nemlig lidenskapen for skating og alt det som er knyttet rundt. Det kan være musikk og mote for den saks skyld.

Mobil og musikk

Mens man venter tålmodig på sin tur hører man kanskje på musikk eller deler spill eller andre ting fra mobilen. De fleste er også interessert i spill og det er spesielt skate-spillene som er populære. Det finnes utallige meget gode spill med temaet skating. Et av dem får du hos Mr Green, som kanskje skaterne har mer til felles med enn hva de selv ante. Joda, Mr Green er mobilkasinoet som også elsker skating og herremannen i grønt har flere herlige spill om skating. Klikk her for å lese mer om spillene hos Mr Green.

Nyttige tips

Var du ikke klar over at det fantes etikette også i skating, så får du heldigvis noen nyttige tips her. Det å rulle rundt i parken uten mål og mening, som kan irritere andre skatere er ikke lov. Noen skateparker krever faktisk at man også har på seg beskyttelse. Sjekk ut strømmen i parken, hvor går den? Det er ikke noe gøy å skate mot strømmen da det også kan være farlig. Når det er din tur, tar du den med en gang. Det er viktig at du går ut av skatebanen hvis du skal spise eller drikke og til slutt kan vi også minne om at det er lov til å si at man er ny med skating, og trenger litt ekstra tid på seg. Dette er kanskje den beste regelen som finnes, for du vil bli møtt med respekt uansett.