Norske skatere

images49QGQFT9Skateboarding er noe som har blitt veldig utbredt over hele verden, også i Norge. Sporten er stadig i utvikling i Norge og man ser stadig vekk at det blir åpnet flere skateparker, i tillegg til at det blir arrangert flere og flere konkurranser i landet.

Herman Stene

Herman Stene er et av de mest kjente skatere i Norge. Han har utviklet seg raskt innen sporten og er ganske ung til å vunnet så mange konkurranser som han har. Herman Stene er født i 1993 og kommer fra Larvik. Han var tidlig interessert i sporten og allerede i 2005 så kom han på første plass i en konkurranse innen skateboarding. Konkurransen han fikk første plass i var arrangert av Rud Boys and Girls og ble arrangert i Oslo. Det var i en junior klasse han fikk tildelt førsteplassen. Det var i samme året at han fikk sin andre første plass, og det var da i en skateboardkonkurranse som ble arrangert i Horten. Det gikk ikke mange år før Herman Stene var et kjent navn innen skateboarding og i 2011 så var han med i NM for første gang. Dette var første gang han kom på første plass i en konkurranse innen seniorklasse. Konkurransen het NORB NM Street. Han ble senere med i mange flere konkurranser og sist han fikk en første plass i en konkurranse var i 2012, under NORB NM Best trick.

Henning Braaten

Henning Braaten er et annet godt kjent navn innen skateboarding i Norge. Henning Braaten ble født i 1979 i Oslo. Henning Braaten tok også opp skateboarding som en hobby veldig tidlig og begynte med det allerede i 1989, da skateboarding ble lovlig igjen i Norge. Han har vært med i uttallig konkurranser innen skateboarding og har gjort det veldig bra under flere av dem. NORB, som står for Norsk Organisasjon for Rullebrett, står bak mange av de arrangerte konkurransene innen norsk skateboarding. Henning Braaten har fire titler innen deres konkurranser, da under kategorien street. Det vil si at det er den kategorien hvor det kjøres slik man kjører skateboard i gatene. I tillegg så har Henning Braaten vunnet en norsk konkurranse som heter Bernhard Invitational. Dette er også en konkurranse innen skateboarding og han har vunnet denne konkurransen to ganger.

Henning Braaten er også kjent i utlandet. Navnet hans ble kjent internasjonalt blant annet da han var med i VM i 2002. Han kom da på 8. plass i verdensmesterskapet. Han har også tidligere vært med i EM, hvor han da kom på 9. plass, i 2001. Henning Braaten er ivrig innen skateboarding miljøet og i 2009 så var han med å bidra til en norsk film som handler om skateboarding. Filmen heter Delta Charlie 2 og Henning Braaten bidro i filmen både som produsent og som skater. skateboarding er stadig i utvikling i Norge og det kommer trolig til å fortsette. Det har blitt en egen kultur for skatere i Norge, og det gjelder både i storbyene i landet, men også i småbyer.