Riktig mat gir ekstra overskudd

Som skater holder man seg aktiv og i god form, men det er ikke alle skatere som er like flinke til å ta vare på helsen sin rent matmessig. Det blir kanskje til at de slenger i seg en pizza og en colaflaske i hui og hast, for å komme seg raskt ut på skatebanen igjen. Man riktig mat er faktisk viktig for å holde seg i form. Hvis man spiser usunt, går det ut over helsen, og det går ut over den generelle utholdenheten. Mange opplever at de får masse energi etter å ha spist pizza og drukket brus, men etter en liten stund synker både energinivået og humøret. Kanskje man også får lyst på noe usunt, og propper i seg enda mer hurtigmat eller godteri, selv om man vet at det ikke er sunt.

Start dagen med riktig inntak av energi

tumblr_mupo7mbVv81qkj4aro1_500For å gi kroppen energi som varer, må man spise sunt, og en sunn dag starter med en god frokost. Frokost trenger ikke å være en traust brødskive med ost, man kan spise frukt, grønnsaker, lage en smoothie eller ta et beger yoghurt med masse frokostblanding oppi. Det er bare fantasien som setter grenser. Det kan også være lurt å variere pålegget på brødskiva, og kanskje bruke middagsrester fra dagen i forveien. Stekte, kalde kjøttkaker eller skiver av fiskepudding gir nytt liv til brødskiva. Melk er et sunt følge til frokosten, og melken bidrar også til å styrke beina. Det kan man trenge når man faller og slår seg! Vann er også en perfekt tørstedrikk.

For å unngå usunne fristelser mens man er på skatebanen, kan man ta med en matpakke. Det virker kanskje litt gammeldags, men matpakken man varieres på mange måter. Man kan ta med brød, middagsrester, frukt og grønnsaker. Og vann fra springen er en super og billig erstatning for dyrt flaskevann. Når man får lyst på mat, kan man sette seg ned i skateparken og spise, mens man ser på triksene de andre gjør. Når man har med matpakke hjemmefra, sparer man også penger og tid, for da går man ikke i butikken eller kiosken og kjøper usunne ting der.

En skater må ta vare på seg selv, for hvis man spiser usunt, blir man slapp og lat. Usunn latskap gjør også at man blir sløv og ukonsentrert, og dermed øker risikoen for skader. Hvis man derimot tar vare på kroppen, kan man kanskje skate helt til man blir pensjonist!