Skateboardingens historie

untitledSkateboarding kan defineres som en sport hvor det er mye action. Skateboarding har faktisk en lang historie og utviklingen innen skateboarding har vært enorm. Det er litt vanskelig å definere akkurat hvilket årstall skateboarding startet opp, men det har blitt funnet bevis på noe som lignet på skateboard så lang tilbake som på 1940 tallet. Mer nøyaktig så var det en amerikansk dame som het Betty Magnuson som blant annet fortalte at hun hadde sett barn i gatene i Frankrike som kjørte rundt på noe som lignet på skateboard. skateboard den gangen er ikke slik vi kjenner den i dag. Den gangen så ble det enten brukt en eske eller en tynn planke som det ble satt rulleskøytehjul på.

Opprinnelsen

skateboard slik vi kjenner den i dag ble nok oppfunnet litt senere på 1940 tallet, eller på begynnelsen av 1950 tallet. Trolig så var det en gjeng surfere i USA, eller rettere sagt, California, som stod bak oppfinnelsen på skateboardet. Det sies at disse surferne ble utrolig lei av og ikke kunne surfe på vinterhalvåret eller når det ikke var store nok bølger. På grunn av dette så jobbet de med en produksjon på noe som kunne brukes på veien, som lignet på et surfebrett. Resultatet ble da skateboardet slik vi kjenner det i dag. Den første kjente butikken som faktisk solgte skateboards på bestilling var en butikk som var i Los Angeles. Han som var eieren av butikken het Bill Richard, og han lagde en avtale med en leverandør som stod bak hjulene på skateboardene. Disse hjulene fikk de levert til butikken, hvor de da satt hjulene på et brett, og vips så var skateboardet laget.

Kallenavn

De aller første som begynte å bruke skateboards hadde et originalt kallenavn på det, og det var nemlig fortau surfing. Opprinnelsen til dette var jo så klart at skateboarding skulle være en erstatter for surfing. Det var også den gangen vanlig at man surfet uten sko og det ble brukt mange triks på skateboard som man tidligere hadde sett innen surfing. Utviklingen av skateboarding vokste raskt og allerede i 1960 så fantes det flere butikker som stod for levering av skateboards, og det var stadig utvikling på hvordan skateboardene så ut. I starten av utviklingen så var brettene mer firkantet, men etter hvert som skateboards ble brukt så fant brukerne og utviklerne ut av at det var bedre om brettet var formet mer som er surfebrett. skateboardet ble da rundere i kantene, spesielt da i enden av brettet.

Arrangementer

Etter hvert som skateboarding ble mer populært så ble det avholdt flere arrangementer rundt skateboarding. Disse arrangementene ble holdt både for å selge flere brett, introdusere sporten og brettene for et større publikum, og det ble i tillegg samlet samme skatelag gjennom disse arrangementene. I 1964 så ble sporten skateboarding vist på tv for første gang. Programmet som det ble introdusert på het Surfs Up og det var Stan Richards som var programlederen. skateboarding ble da introdusert som en ny sport som var morsom å holde på med.