Skateboardkonkurranser

imagesHM1IX4BZSkateboarding er noe som har blitt utviklet som en sport eller en hobby helt siden 1940 tallet. Det har vært mye utvikling innen skateboarding, både innen utforming av sporten og av selve utstyret som brukes under sporten.

Populære områder

Det finnes to ulike områder som blir brukt mest innen skateboarding. Det ene område heter vertskating og det andre området heter streetskating. Det som er den største forskjellen på disse to områdene innen skateboarding er det at den ene er mest brukt innen konkurranser mens den andre er mest brukt innen hobby og fritid.

Vertskating

Vertskating er den type skateboarding som blir brukt mest innen konkurranser og arrangementer. Dette området innen skateboarding går ut på at man hopper på store hopp eller foretar hopp som vender oppover mot toppen av en bakke. Det er også denne typen skateboarding som blir brukt i ramper, som da er i form av det som kalles halfpipe eller quaterpipe. Det er på disse rampene det utføres ulike triks som da utgjør ulike poeng innen konkurransen.

Streetskating

Streetskating er den type skateboarding som forbindes mest med det som blir kjørt utenfor skateboardkonkurranser. Det er den formen for skating som man ser når man ser skatere som skater på fortauet eller i offentlige skateparker. Det finnes likevel ulike triks som kan gjøres innen denne formen for skating og noen av disse blir faktisk brukt under konkurranser også. Et av de mest kjente triksene som blir brukt både under streetskating og under konkurranser er det som blir kalt slide eller grind. Dette er trikset som går ut på å gli bortover på en gjenstand uten at hjulene faktisk triller under brettet.

Store arrangementer

Det finnes noen sportarrangementer som er større enn andre, spesielt når det kommer til skateboarding. Det finnes noen mindre konkurranser verden over, men disse er trolig nok kun arrangert for lokalmiljøer. En av de største konkurransene som blir arrangert hvor skateboarding har utviklet seg, er det som kalles X Games. X Games er et årlig arrangement som blir arrangert av ESPN i USA. Arrangementet dekker ikke kun skateboarding men all type sport som går under definisjonen ekstremsport. Når det gjelder skateboarding på X Games så er det mest kjent for det er her man ofte har fått sett nye triks som har blitt utviklet innen sporten. Det var blant annet her Tony Hawk ble verdenskjent for et helt nytt triks som blir kalt 900.

Det er flere kategorier innen skateboarding som blir holdt på X Games. Disse kategoriene er skateboard vert, skateboard park for menn, skateboard park for kvinner, street league skateboarding, SLS select series, kvinnenes skateboard street og skateboard big air. Dette dekker alle de ulike kategoriene som er mest populære innen skateboarding og skaper rom for alle slags skateboardere. Det har blitt mer og mer vanlig for kvinner å delta i skateboard arrangementer og man finner stadig vekk flere kategorier som de deltar i. Det blir også dekket både gatekjøring og proffkjøring innen X Games.