Utvikling innen skateboardutstyr

Skateboarding er en sport som har sin opprinnelse en gang mellom 1940 og 1950 tallet og har blitt utviklet frem til den dag i dag. Det er mye forskjellig utstyr som blir brukt innen skateboarding og dette også har blitt utviklet med årene.

Brettets utvikling

skateboardet slik man kjenner i dag er resultatet av mye utvikling gjennom årene. Det har krevd mye testing og utprøving av forskjellige brett. Brettet må tross alt prøves for å finne ut av hva som fungerer og hva som kan gjøre brettet enda bedre å kjøre. De aller første skateboardene var laget av tynne plater med tre, hvor det da ble festet på fire små hjul under. Brettet var nesten i en form av et rektangel og var mye mer firkantet enn det man ser på skateboard i dag. Hjulene som ble satt på skateboardene de første årene var som oftest laget av leire, metall eller hardplast. I 1973 var det en mann som oppdaget et nytt materiale som kunne brukes til hjul. Mannen het Frank Nasworhty og det sies at han oppdaget dette nye materiale ved en tilfeldighet. Det nye materialet het polyuretan, som var et mye mykere materiale enn det som var blitt brukt tidligere. Dette gjorde at brettet i seg selv hadde bedre gripeevne både på asfalt og på betong, i tillegg til at det absorberte smågrus i veibanen bedre. Dette gjorde at man kunne unngå å bråstoppe underveis i kjøringen. Dette materialet ble da mer og mer brukt på skateboards.

Bedre kvalitet

skateboardets kvalitet har så klart utviklet seg med årene og det blir stadig vekk oppdaget nye og bedre måter å utvikle skateboards på. De første årene hvor skateboards ble produsert ble det brukt alt mulig slags tremateriale for å forme og lage selve brettet. Slik det er i dag så er det treverket som er brukt på platen som definerer kvaliteten på brettet. Et kvalitetsbrett per i dag er lagt med kanadisk lønn, som er lagt på i syv tynne lag. Disse lagene blir da limt sammen under sterk varme, noe som er med på å skape den konkave formen som skal være på et skateboard. Hvis man ser på et skateboard i dag så vil man se at den er bøyd litt oppover i hver ende. Dette er utviklet for at det skal være enklere for den som kjører brettet å ha kontroll.
I tillegg så blir det ofte lagt på noe som blir kalt griptape over platen med treverk. Dette er et stoff som kan minne litt om sandpapir. Det er der for å skape bedre grep på brettet, for at den som kjører brettet ikke skal skli så lett av.
På noen skateboards så kan man finne små puter som er plassert på brettet. Disse er ofte laget av plast eller gummi. Det er ikke ofte at man ser disse på et skateboard, men hvis de er plassert der så er det for å heve akslingen hvis man har store hjul på brettet, eller for å skape litt mer støtdemping for når man lander.