Verdensberømte skatere

Skateboarding er en sport som er veldig populær mange steder i verden. Det blir stadig vekk arrangert konkurranser innen skateboarding og gjennom disse konkurransene så er det flere deltakere som har blitt verdenskjent innen sporten.

Tony Hawk

Tony Hawk er et av de mest kjente personene innen skateboarding. Han er født i 1968 og kommer fra California. Tony Hawk har drevet med skateboarding i mange år men det som gjorde han mest kjent var det at han var den første som noen gang tok en 900 graders rotasjon i luften, og han klarte faktisk å lande.

Tony Hawk har skapt seg et kjent navn på flere måter innen skateboarding. I 1992 så var Tony Hawk med på å starte opp et selskap som står for produksjon av skateboard. Selskapet ble kalt Birdhouse og ble startet opp i California. Selskapet er å finne den dag i dag og produserer stadig skateboard og annet utstyr som brukes innen sporten. Tony Hawk har også sin egen videospillserie. Videospillserien er tilgjengelig på flere ulike spillekonsoller, deriblant Playstation. Videospillserien har et enkelt navn, nemlig Tony Hawk. Tema i spillet er så klart skateboarding.

Ryan Sheckler

Ryan Sheckler er en amerikansk skateboardkjører som startet sin karriere allerede i 1995. Hans interesse inne sporten begynte tidlig og han var så heldig å ha en far som støttet han veldig. Hans far bygde blant annet en liten skatebane til han i hagen, der han fikk mulighet til å øve på sporten. Første konkurransen Ryan Sheckler var med i var California Amateur Skateboarding League, og han vant. Etter hvert som interessen vokste så jobbet Ryan Sheckler med å komme seg inn på den profesjonelle delen av skateboarding. Tony Hawk ble en gang invitert i Ryan Shecklers bursdag og fra den dagen så jobbet Tony Hawk med å trene med Ryan Sheckler. Ryan Shecklers første ordentlige sponsor ble Arnette, som også var sponsor for Tony Hawk. I 2005 så vant Ryan Sheckler sitt aller første verdensmesterskap innen skateboarding.

Bam Margera

Brandon Cole Margera, bedre kjent som Bam Margera er også et veldig kjent navn innen skateboarding. Bam Margera ble aller først kjent gjennom den populære tv serien Jackass. Der var han en del av den gærne guttegjengen som levde av å drive rampestreker og gærne stunts og filme det. Bam Margera har etter hvert blitt et mer kjent navn innen skateboarding og er nå et av de mest sponsete skateboarderne. Han er sponset av blant annet Element, som er et veldig kjent skateboardmerke. Han er også sponset av en av skatebutikkene som er å finne i hans nærmiljø, nemlig Fairman’s. Bam Margera har vært med i flere konkurranser og arrangementer innen skateboarding og har blitt en offentlig person som representerer sporten. På grunn av at han er sponset av flere ulike bransjer som forbindes med skateboarding, så er han også ofte med på ulike skatearrangementer som blant annet vises på tv.